Katar Gezilecek Yerler

Katar gezilecek yerler ile birbirinden eşsiz yerleri yakından keşfetme şansına sahip olabilirsiniz. Katar, Kuzeybatıda Bahreyn, batıda ve güneyde Suudi Arabistan, doğuda Birleşik Arap Emirlikleri ve kuzeyde İran ile sınır komşusudur. 2 milyonu aşan nüfusuyla petrol zengini Katar artık bir turizm merkezi. Müzeleri ve tarihi yerleri ile dikkat çeken ülkenin size sunacağı çok şey var.

Abdullah Bin Zid Almahmud Kültür ve İslam Merkezi

Koruma altındaki bu müzede 7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar geniş bir İslami eser koleksiyonu sergilenmektedir. Dünyanın her yerinden toplanan İslami eşyalar arasında. Kâbe'nin bir örtüsü, el yazması bir Kuran-ı Kerim ve Kâbe’nin anahtarı vardır.

Msheireb Müzeleri

Doha'nın kalbinde yer alan Musheireb Müzesi, şehirdeki dört tarihi evi korumak için bir proje başlattı. Proje geniş ilgi gördü ve ülkedeki en popüler turistik yerlerden biri haline geldi. Ülkedeki en pahalı ve en değerli miras alanlarından biri olarak kabul edilen müze kompleksi, görkemli mimarisine tanıklık etmek için harika fotoğraflar sunuyor.

Al Wajbah Kalesi

1893 yılında inşa edilmiş olan kalenin, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı verilen savaş sırasında çok önemli bir savunma kalesi olduğu biliniyor. Öte yandan kalede Hamad bin Abdullah el-Thani'nin yaşadığı da biliniyor. 20. yüzyılın sonlarında bir dizi restorasyon çalışmasının ardından kale, şimdi Katar'ın en çok ziyaret edilen cazibe merkezlerinden biri. Katar gezilecek yerler listenize mutlaka bu kaleyi eklemeniz önerilir.

İnci Adası

Dubai gibi petrol zengini olmadan önce Katar’ın en önemli ticaret gelirlerinden biri İnci Adasıydı. 18.831 konut bulunan İnci Adası, genellikle Katar'da yaşayan gurbetçiler tarafından tercih ediliyor. Eşsiz niteliklere sahip olan İnci Adası adeta zarafet ve zenginliğin en güzel yansımasıdır.

Kategoriler: Seyahat Rehberi