Katar Kültürü

Katar gezi rehberi, sizleri eşsiz bir Katar seyahati ile bir araya getiriyor. Finans sistemi ve bol yer altı kaynakları ile Ortadoğu'nun en hızlı gelişmekte olan ülkelerinden biri Katar, adını aldığı yarımada üzerinde bulunuyor. Arap Yarımadası'nın doğu kıyısından Basra Körfezi'nin kuzeyine kadar 160 km uzunluğunda ve 55-80 km genişliğinde bir toprağı kapsıyor.

Katar kültürü, Bedevi geçmiş kabile ortamının kalıntılarını yansıtıyor. Ağırlıklı olarak hayvancılıkla geçinen Bedeviler, suni minder, semer, çadır, halı gibi dokuma tekniklerinde uzmanlaşmıştır.

Katar’da Sosyal Yaşam

Müslüman bir ülke olan Katar'ın kozmopolit şehirlerinde kadın ziyaretçiler ister tek başlarına ister gruplar halinde olsun günlük yaşamlarında otel havuzlarında ve plajlarda plaj kıyafetine izin verilir, ancak tüm halka açık yerlerde izin verilmez. Şehirde Batı tarzı bir otel barına nasıl giyinirseniz giyinin girmek yasaktır. Katarlıların çoğunluğu, İslam'ın katı bir mezhebi olan Vahhabiliğe mensuptur. Bu inanca rağmen Katar, Suudi Arabistan ve Ortadoğu'daki diğer birçok ülke ile kıyaslanamayacak bir derecede rahat bir ülkedir. Farklı dinlere ve dünya görüşlerine bu ülkede saygı duyulur.

Katar'da iş ve sosyal yaşam ay takvimini takip eder. Yerel olarak hafta Pazar günü başlar ve haftanın son çalışma günü Perşembe'dir. Cuma ve Cumartesi'nin hafta sonu tatili olduğu ülkelerde Ramazan ile Kurban Bayramı arasında uzun bir tatil dönemi vardır. Bankalar ve başta kamu kurumları olmak üzere şehir merkezinde bulunmakta olan pek çok yer bayram tatilinde kapalı. Katar uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz ülkenin iş ve sosyal yaşamını bilmeniz önemlidir.

Katar Hava Durumu

Katar hakkında bilinmesi gerekenler söz konusu olduğunda hava durumu da büyük önem arz ediyor. Tüm yıl boyunca güneşin etkisi altında kalan Katar'da yazları sıcak, kışları ılıman olan çöl iklimi hâkimdir. Ülkede ortalama aylık sıcaklık büyük ölçüde dalgalanıyor. 17°C ile Ocak ayı ortalamasının en düşük olduğu Katar, Temmuz ayında ortalama 36°C'ye ulaşıyor.

Kategoriler: Seyahat Rehberi