Katar Mutfağı

Katar gezi rehberi eşliğinde keşfetmeniz gereken pek çok lezzet sizleri bu eşsiz yerde bekliyor. Her biri özel tarife ve özel sunuma sahip olan yemekler gezilerinizi çok daha keyifli bir hale getiriyor.

Margoog

İncecik hamurdan yeşil sebzelere kadar bol malzemeli Margugue, bir tabakla karnınızı doyuracak çok güzel bir yemek. Sebze ve et karışımı olan bu yemek, hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için tercih edilebilir.

Harees

Buğdayın kabarana kadar kaynatılmasıyla yapılan halle, Türkiye'de de özel günler için hazırlanan ünlü Arap yemeklerinden biridir. Buğday lapasının ortasına bol yağ konularak servis edilir.

Thareed

Odun veya fırın tenceresinde sebze ve kuzu etinin uzun bir süre kaynatılmasıyla yapılan eşsiz yemek thareed, özellikle de iftar sofralarında tüketiliyor. Katar uçak bileti fırsatlarıyla ziyarette bulunacağınız bu eşsiz yerde sizler de bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

Maklube

Top of Form

Maklube, kırmızı et ve kümes hayvanlarının kullanıldığı bir Ürdün yemeğidir. Ülkedeki en popüler yiyeceklerden biridir. Çeşitli baharatlarla karıştırılmış pirinç, et, patlıcan, patates vb. sebzelerle yapılan bu yemeğin hoş kokulu aroması ve tadı damak zevkinize kalmış.

Dukka

Dukka, Filistin kökenli bir atıştırmalıktır. 4 çeşit malzeme hazırlanır. Tabağın ortasındaki grissini, yerel baharatlar ve zeytinyağı ile birleşerek lezzetli bir aperatif oluşturur.

Kuskus

Orta Doğu ülkelerine yayılan kuskus, Türkiye'de de popüler bir yemektir ve Fas mutfağının en çok tüketilen çeşitlerinden biridir. Hafif ve yapımı kolay olan bu yemek, pişirme teknikleri ve baharat ilavesi nedeniyle yöreden yöreye farklı tatlar almakta ve öncelikle et yemeklerinin yanında tüketilmektedir.

Eggplant Fatteh

Patlıcan yağı, kuzu eti, patlıcan, kimyon ve yoğurt gibi çeşitli malzemelerle yapılan eggplant fatteh, Katar en meşhur yemekleri söz konusu olduğunda adından ve üstün lezzetinden mutlaka bahsettiriyor. Pide gibi ekmeklerin yanında sofraya sunulur. Çok hafif ve tok tutan bir yemektir.



 

Kategoriler: Seyahat Rehberi